Over Inreda

INREDA maakt werken leuker!

Als creatieve totaalinrichter richt INREDA zich zowel op de grote lijnen als op de specifieke details voor een optimale kantoor- en werkomgeving. Klein of groot kantoor; wij zien het als een uitdaging om met elk budget iets unieks neer te zetten!

Kantoormeubilair

INREDA kan een geheel nieuwe inrichting voor uw bedrijf verzorgen, referenties hiervan vindt u bij projecten. Naast turnkey projectinrichting kunt u bij INREDA uiteraard ook terecht voor los meubilair, een deel daarvan kunt u in de webshop vinden. Daarbij is het mogelijk om van het gekozen meubilair of product een proefmodel of staal te bekijken in onze showroom. INREDA kan u al uw kantoormeubilair leveren: bureaus en bureaustoelen (beide in hoogte verstelbaar), banken, stoelen, tafels, kasten en accessoires. Maar ook overig projectmeubilair dat speciaal aan de eisen van de doelgroep (bijvoorbeeld horeca en zorg) voldoet, is bij Inreda verkrijgbaar. Zit er bij het standaard meubilair niet iets bij dat aan uw wensen voldoet? Of wilt u een passende bank van muur tot muur? INREDA ontwerpt maatwerk meubilair (naast banken onder andere ook tafels, bureaus, balies en kasten) dat aan uw wensen voldoet.

Bij het interieur is het ook belangrijk om aan de akoestiek te denken. Dat kan bijvoorbeeld in (systeem)plafonds, maar ook in wandafwerking of losse elementen van vilt, geprinte stoffen en mos wanden. Ook gordijnstoffen absorberen geluid, zie hiervoor projectstoffering

Om de ruimte af te maken is verlichting een belangrijk aspect. Verlichting is niet alleen functioneel, maar mag ook gezien worden. Kiest u voor algemene verlichting zodat de ruimte flexibel is, of voor een opvallende hanglamp, bijvoorbeeld in de entree van het gebouw? INREDA heeft een ruim assortiment verlichting, van inbouwspots tot grote moderne armaturen.

Onder het kopje onze merken vindt u een deel van de merken die INREDA voert. INREDA is official partner van onder andere Gispen. Gispen kennen we van de design klassiekers van W.H. Gispen zelf, maar ook ontwerpen van Peter van de Water, Richard Hutten, Anke Bernotat en Peter de Boer behoren tot de collectie van Gispen. Daarmee kunnen wij de bekendste designmeubelen leveren. Ook van andere designmerken en ontwerpers kunnen wij meubilair, verlichting en accessoires leveren. Voor elk budget en voor elke stijl! Designmeubilair kan door een heel pand, maar kan ook mooi zijn als eyecatcher. Bijvoorbeeld een lamp in de entree, een bekende stoel in de vergaderruimte of een klassieke bureaustoel in de directiekamer. INREDA kijkt graag met u mee met wat uw wensen zijn en wat goed bij uw bedrijf past.

 

Projectstoffering

De belangrijkste stoffering bij projectinrichting zijn vloerafwerking en raamstoffering. Voor de afwerking van vloeren kennen we twee groepen; zachte vloeren en harde vloeren. Zachte vloeren zijn tapijt, tapijttegel en karpetten. Harde vloeren zijn pvc, klik pvc, marmoleum en vinyl. Een mooi effen tapijt is altijd goed, maar denkt u ook eens aan een afbeelding of print op de vloer! Pvc wordt veel gebruikt in een houtprint om warmte toe te voegen aan een ruimte, maar is ook projectbestendig en goed te onderhouden (hygiëne).

Raamstoffering heeft meerdere functies; het filtert daglicht en kan de ruimte verduisteren, maar kan het geluid in een ruimte ook absorberen voor een beter akoestiek. Ook in raamstoffering is er keuze uit verschillende soorten zoals gordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen, in verschillende stijlen, kleuren en materialen.

Naast vloerafwerking en raamstoffering is er ook nog wandafwerking. Ook voor wandafwerking is er veel mogelijk, zoals verf en (projectbestendig) behang in verschillende kleuren, texturen en (foto) prints. Oude foto’s, detailfoto’s of een bedrijfslogo worden vaak aan de wand toegepast om de ruimte persoonlijker te maken. De inrichting is dan niet meer algemeen, maar past dan echt bij uw bedrijf.

 

Het Nieuwe Werken

“Het Nieuwe Werken is een visie waarbij recente ontwikkelingen in de informatietechnologie als aanjager gelden voor een betere inrichting en bestuur van het kenniswerk. Het gaat om vernieuwing van de fysieke werkplek, de organisatiestructuur en -cultuur, de managementstijl en niet te vergeten de mentaliteit van de kenniswerker en zijn manager.” (Dik Bijl – Het Nieuwe Werken 2007)

Het Nieuwe Werken is een verzamelnaam van diverse manieren van slimmer, efficiënter en effectiever werken, het gebruik maken van nieuwe technologieën; experimenteren met nieuwe vormen van samenwerking, maar ook nieuwe manieren van leidinggeven; minder hiërarchie; meer eigen verantwoordelijkheid; meer delegeren en meer overlaten aan eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid.

Nieuwe Professionals stellen andere wensen en eisen aan hun werkgever of opdrachtgever en aan de inrichting van hun werk. Organisaties zullen andere eisen stellen aan werknemers. Het laat zich raden dat de manier waarop organisaties zijn ingericht daardoor behoorlijk kan gaan verschillen van de manier waarop wij dat momenteel kennen. En waarom ook niet? We werken immers ook niet meer zoals in de periode van de industriële revolutie.

Het Nieuwe Werken verandert de resultaten van het werk ingrijpend. Dit is het gevolg van de nieuwe, interactieve mogelijkheden die ontstaan door internet, door nieuwe werkmethoden, de nieuwe generatie werknemers en door de veranderende eisen en behoeften aan werk, met als kernwoord ‘flexibiliteit’. In kantoorinrichting wordt flexibiliteit veel toegepast in verschillende soorten werkplekken. Vaste werkplekken, flexibele werkplekken, zit-sta werkplekken, werkplekken voor kort groepsoverleg en concentratie werkplekken.

INREDA uw creatieve partner in totaalinrichting!

Circulair Inrichten

Na gemiddeld 7 jaar wordt kantoormeubilair vervangen, dit kan door een oude trend, een verbouwing of een verhuizing. De afvalberg wordt steeds groter en grondstoffen schaarser, ook blijkt dat energie niet onuitputtelijk is. Het doel is streven naar een circulair model waar zowel de energie en grondstoffen als het afval geminimaliseerd wordt. We moeten dus het bestaande optimaal benutten, oftewel maximale waardebehoud realiseren in elke fase. Het ideaalbeeld is minimale verspilling van grondstoffen en (vooral) energie. We moeten van een

productie- en consumptiemaatschappij naar een gebruiksmaatschappij. Fabrieken moeten krimpen of moeten hun middelen en machines voor meerdere doelen gaan gebruiken. Een fabriek waar kantoormeubilair wordt geproduceerd, zal ook ruimte maken om kantoormeubilair te herstellen en upgraden of te recyclen en voor hergebruik geschikt maken.

 

Door circulair te produceren hebben we minder grondstoffen nodig, hoeven we minder te bewerken en verbranden we minder afval. Bovendien is de eenmalige productieprijs niet langer leidend in beslissingen over waar we wat produceren. Zo maakt circulair denken een einde aan de alsmaar toenemende vervuiling, stopt het de ontginning van waardevolle gebieden en draagt het bij aan het terugdringen van de wereldwijde sociale ongelijkheid